תחומי פעילות
תחומי הפעילות המרכזיים בנמל הינם יצוא תפזורת ויבוא כלי רכב מן המזרח. פעילות נמל אילת בתחומים אלה עלתה בשנים 2004-2008 בכ- 50%. הנמל ממשיך כל העת בהכשרת שטחי אחסנה חדשים ותשתיות נילוות על מנת לאחסן את הרכבים המיובאים, תוך הקפדה יתרה על שירות מהיר ואיכותי, בטיחות ואבטחה. הנמל פועל בשנים האחרונות גם בתחום יבוא בקר מן המזרח וכן בתחום המכולות ואוניות הנוסעים במפרץ.
נמל אילת מספק ללקוחותיו מעטפת שירותים מלאה הכוללת:
אספקת שירותים נילווים לאוניות (מים, פינוי אשפה, מי שיפוליים..)
פריקה, אחסנה וטעינת מטענים.
תשתיות ושירות איכותי לאוניות נוסעים.
שטחי אחסנה ייחודיים: מחסני צובר, מדרגות לאחסון כלי רכב.
מתחם משרדים בעורף הנמל המיועד ללקוחות הנמל.
לצד תנופת הפיתוח הרבה,פועלת חברת הנמל לקבוע כללי בטיחות מחמירים על העובדים ועל המשתמשים בשרותי הנמל,לשדרג את התשתיות ואת הציוד התפעולי, לרבות פיתוח והקמת מערכות מחשוב מתקדמות, לשפר את מוכנות מערך האבטחה ובה בעת-לשמור על איכות הסביבה ועל האיזון האקולוגי במפרץ אילת.
איזור סחר חופשי
חוק אזור סחר חופשי באילת אשר פורסם באוגוסט 1985 חל גם על נמל אילת ומהווה יתרון ביחס לנמלי ישראל האחרים. ההטבה כוללת שירותים שיחול עליהם מע"מ בשיעור אפס, בינהם הובלת טובין לאילת ומכירתם של מרבית הטובין והשירותים המצויים באזור אילת ע"י עוסק תושב אזור אילת לצריכה או לשימוש באזור אילת . ההטבות לעיר אילת ניתנו מתוך ידיעה והכרה כי דרוש לעיר סיוע רחב עקב ריחוקה הגיאוגרפי ממרכז הארץ, חשיבותה האסטרטגית למדינת ישראל ומיקומה, כשער דרומי למדינות השכנות ולמפרץ אילת וים – סוף.
מסוף נחל צין
נמל אסטרטגי
נמל אילת הוכרז ע"י ממשלת ישראל כ"נכס לאומי אסטרטגי ומפעל חיוני לעיר אילת, אשר קיים אינטרס לאומי בשמירת כשירותו והיקף סחר החוץ העובר דרכו". לאור קביעה זו עולה חשיבותו של הנמל בשני תחומים מרכזיים:
תחום מדיני –כלכלי: שער דרומי למדינות המזרח, פתוח למסחר ותיירות
תחום ביטחוני – צבאי : שער בטוח ואלטרנטיבה לנמלי המזרח התיכון.
איכות סביבה
דגש על שירות ללקוח
שירותים טכנולוגים
נמל אילת העמיד בראש סדר העדיפות את הפיתוח הטכנולוגי ואת התיקשוב מתוך כוונה להביאם לרמה המתקדמת ביותר. במסגרת זו הוטמעה בהצלחה מערכת ERP חדשנית והנמל נערך לפרוייקט רחב היקף אשר יחליף את כל המערכות התפעוליות למערכת אינטגרטיבית חדישה.